.RECEPT & MAT,  asiatiskt,  kyckling

Pad Thai

Den här klassiska rätten Pad thai är en trevlig och snabb rätt att svänga ihop när man blir sugen på lite thaifood.

 

Pad Thai

 
180 g risnudlar
2 msk matolja
400 g strimlad kycklingfilé
300 g finstrimlad vitkål
1 liten strimlad morot
1 vispat ägg
1/2 flaska woksås (à 125 ml, gärna Asian Wok Pad Thai)
1 dl grovt hackade jordnötter

Till servering

1 lime
koriander
Tillaga nudlarna enligt förpackningen.
 
Bryn den strimlade kycklingen i olja.
Tillsätt strimlad vitkål och morot, woka eller stek i 1-2 min på hög värme.
Gör plats i pannan och stek ägget under omrörning.
Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och woksåsen. Rör om hastigt tills allt är varmt.
Blanda i grovt hackade jordnötter och servera.
 
Till servering: Garnera med limeklyftor och koriander.’
 

 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *