
Grillad fiskpaket med saffranssås
I brist på solsken blir det idag en solgul mathistoria i saffrans gult. En av mina favoritfärger dessutom!
En fisk på grillen med en massa goa tillbehör där faktiskt såsen får spela huvudrollen denna gång.
Grillad fiskpaket med saffranssås
Fiskpaket
fryst valfri fisk
vannameiräkor
gul lök
gräslök
salt & peppar
Lägg den frysta fisken på ett ark av folie. På med skivad lök och ett par scampi. Salta och peppra. Lägg på grill tills det är färdigt. Tid beror på hur varm grillen är.
Saffranssås
2 schalottenlökar
50 g smör
1 tsk salt
peppar
3 msk vetemjöl
6 dl fiskbuljong
0,5 g saffran
2 dl crème fraîche
Skala och finhacka löken. Fräs den i smör en liten stund och strö sedan över mjölet. Häll i buljong och rör om tills såsen är slät. Tillsätt resten av buljongen, saffran och crème fraiche.
Koka såsen i 5 minuter. Avsluta med salt och peppar.
Tillbehör
bakade rödbetor och morötter (gärna med lite kärna), grillad citron, parmesan och ätbara blommor.
Montering
Börja med att göra en spegel av den vackra solgula saffranssåsen.
Lägg på ett par skivor av den ugnsbakade rödbetan. Lägg på fisken från paketet och toppa med morötter, parmesan, klippt gräslök, ätbara blommor och den grillade citronen.
En riktigt god kombo som lyser upp den regnigaste av alla sommardagar.
