.RECEPT & MAT,  FAMILJ,  Gotland,  grillat/tillbehör,  kött,  LIVET,  NÖJE,  RESOR & SEMESTER

GOTLANDSEMESTA – del 4 Rutes stenugnsbageri, Lickershamn & Grausne

Ett väldigt populärt utflyktsmål (tack vare ett reseprogram för många år sedan) är Rute stenugnsbageri. Ligger mitt ute i ingenstans och har sin charm. Vi har varit där förut så denna gång tog vi en tripp för att köpa deras ökända Levainbröd.
140825_6 140825_7
#Rute stenugnsbageri
140825_5
#Kalkstenshus Lickershamn
Vi fortsatte ned på den södra kusten för att göra en visit i Lickershamn. En liten fin hamnplats där man kan besöka jungfrun, äta på krogen, köpa rökt fisk/skaldjur och spela minigolf. Vi körde på minigolf, tittade på Jungfrun och köpte rökta räkor att avnjuta tillsammans med levainet till kvällsfika.
140825_8
Vi spelade minigolf och hade världens sötaste åskådare i form av en rabbitunge! 140825_11  140825_124
Längst upp till vänster syns den ökända “Jungfrun”. Vi besökte även det fina raukområdet “Grausne“.140825_9140825_13
Jag gjorde hamburgare på det lokala köttet och det var utmärkt, utsökt! Tillsatte endast lite soya, sweet chili, grädde samt salt & peppar! Sedan gjorde vi som de flesta kvällar, tillbringade dem ute på den vita bänken och promenerade längst strandkanten. Runt ön finns skyddsvärn med jämna mellanrum. Vi hade ett precis bredvid tomten. 140825_10
Älskade make! Älskade Gotland ♥

Fortsättning följer...(länk till del 5)

Detta är del 1 av 13 av min inspirations & informationssidor om Gotland! För att hitta alla delar, gå till startsidan och sök på GOTLAND eller klicka bara HÄR!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *