Lanzarote,  RESOR & SEMESTER

EL LAGO VERDE, LOS HERVIDEROS, LANZAROTE

EL LAGO VERDE, LOS HERVIDEROS, LANZAROTE

Här kommer två tips på sevärdheter om man är på Lanzarote. Båda är helt gratis och ligger i närheten av El Golfo på den sydvästra kusten. (Se bild). El Golfo är en vulkankägla som ligger halvt nere i vattnet, som med tiden eroderats av havet och kvar finns endast en strimmig vägg av kratern där man kan se mängder av röda och rödbruna färger.

El lago verde

Vid foten av kraterväggen ligger den vackert gröna El Lago Verde, som är en halvmånformad lagun med en särpräglad grön färg, fylld med vulkaniska mineraler och mikroorganismer som man tror är unika för den här sjön.

EL LAGO VERDE, LOS HERVIDEROS, LANZAROTE

Läcker kontrast mellan himmel, hav, lagun och den svarta lavan.

Lilla fiskebyn El golfo som som ser från de häftiga klipporna. Havet brusar med höga vågor. Spektakulärt!

EL LAGO VERDE, LOS HERVIDEROS, LANZAROTE EL LAGO VERDE, LOS HERVIDEROS, LANZAROTE

Sagolikt vackert landskap. Turkosblått hav, blå himmel och svart och röd lava.

Aloe verans vackra gula blomma.

Los Hervideros

Detta fantastisk ställa längst kusten kallas även för den kokande kusten som ligger på västkusten. Stora formationer av stelnad svart lava som bildar grottor. När vågorna träffar klippväggarna med all kraft bildas en fräsande skummande vattenmassor precis som om vattnet skulle koka. Jättehäftig upplevelse och värd ett stopp. Likt en labyrint är lavan formad och man travar runt där och ned i underjordiska grottor för att se vågorna som slår in.

EL LAGO VERDE, LOS HERVIDEROS, LANZAROTE

Lanzarote en magisk ö med alla vulkaner och häftiga naturupplevelser. I sista delen från Lanzarote beger vi oss genom superhäftiga Timfaya månlandskap (nationalpark)  i en halv timmes exklusiv busstur.

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *