.RECEPT & MAT,  glass

Marängcup hemmagjord

Maken min älskade marängcup som barn, den från hemglassbilen så klart. Jag ville återskapa den så klart åt honom och letade runt och fann receptet hos min löparkompis (run baby run) Linda (lindas bakskola). Så tack Linda för detta recept som jag serverade på vår årliga tradionella kräftis med famiglia. Mycket uppskattad!

Marängcup

Ca 12 bitar

6 dl vispgrädde
1 burk (397 g) kondenserad mjölk, sockrad (den ska inte kokas)

Vaniljglass
2 tsk vaniljsocker

Chokladglass
200 g mörk choklad, smält
1 msk kakao

Fyllning
25–30 maränger
300 g mörk choklad (eller mjölkchoklad)
ev 1 msk rapsolja

Garnering
ca 25  g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda.

Dela upp grädden i två bunkar. Blanda ner vaniljsocker i den ena och smält choklad och kakao i den andra (chokladen stelnar något och gör att det blir goda småbitar av choklad i grädden).

Häll ner vaniljsmeten i en skål, 2–3 liter och tryck ner några maränger. Ställ den i frysen tills den frusit. Ställ bunken med chokladsmet i kylen.

Smält chokladen (blanda i 1 msk rapsolja om du vill att chokladen ska bli något mjukare och lättare att skära i när den är fryst). Låt chokladen svalna något, men inte stelna. Häll chokladfyllningen över marängerna och vaniljglassen. Lägg på några maränger.

Bred ut chokladglassmeten på toppen. Ställ skålen i frysen och låt glassen frysa helt.

Doppa ner skålen i varmt vatten så den frysta glassen släpper från kanterna. Stjälp upp den på en tallrik och ringla smält choklad på den före servering.

Marängcup hemmagjord Marängcup hemmagjord Marängcup hemmagjord Marängcup hemmagjord Marängcup hemmagjord

 

 

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.