Lanzarote,  RESOR & SEMESTER,  Spanien

LANZAROTE

Lanzarote

Ligger cirka 11 kilometer nordost om Fuerteventura.

Vi bokade en resa till Lanzarote som ligger väldigt nära Fuerteventuras norra del där vi bodde i Corralejo. Båtturen tog ca 40 minuter. Sedan klev vi på en buss som tog oss till de mest sevärda platserna på den södra delen av Lanzarote. Nationalparken Timanfaya som var huvudattraktionen för dagen naturligtvis men även ett matstopp på en vingård, intressant att se hur de kan odla på denna blåsiga ö. Stopp även på ett par till ställen vilket var snabbt avklarat och trevligt att få besöka och checka av på listan av besöka turistmål.

Lanzarote är ön till vänster. Den till höger heter Isla de lobos.

Längst ut på hamnpiren har man en fin vy in mot Corralejo och vulkanen Bayuyo dit vi sprang och klättrade upp på en dag. Läs mer om det äventyret HÄR!

 

Färjebåten vi åkte med heter Lineas & Romeo.

Vi satt inne på ditvägen det gick rejäla vågor på havet och många mådde väldigt dåligt.

På bussen intog vi frontseat på övervåningen av denna dubbeldäckare och det ångrar vi inte. Vilken utsikt! Fantastiskt sätt att upptäcka ny länder på. Hädanefter ALLTID Längst fram i bussen. (Vi åkte även längst fram i transferbussen).

Museo Centro de Interpretación Yaiza – Aloe Plus

Första stoppet var ett museum och vi fick en lektion hur den odlas och vilken sort man kan användas och hur. Faktiskt mycket lärorikt och att själva innehållet man använder är helt geléaktigt och genomskinligt. Den som sälj i butik har oftast fått färgämnen i sig.

Ett mycket trevligt museum med mycket information och historik. Väl värt ett besök om man är intresserad eller bara är vetgirig.

Naturligtvis ingick shopping. Jag hittade en ansiktskräm och en tvål med rött vin i!!! Måste vara det bästa eller hur ;) Maken köpte en after shave lotion och en parfym. Luktar så gott. HÄR hittar man deras webbshop om man är intresserad av att kika eller shoppa.

Vi åkte förbi denna omtalade “vita by” Uga där alla hus är vitmålade. Faktum är att alla hus på Lanzarote är vitmålade. Den världsberömda arkitekten och konstnären César Manrique såg öns potential som turistö och bestämde att alla hus skulle vara just vitmålade samt inte vara högre än två våningar. Inga höghus eller jättestora hotellkomplex skulle få byggas på Lanzarote. Efter hans död byggdes det hotell men fortfarande inte så jättehöga.

LANZAROTE LANZAROTE

Vinodlingarna var inte likt de vi är vana att se. Här var vinet planterat i en grop av näringsrik lavajord med en vindskyddande halvcirkel byggd av lavastenar. Fantastiskt vackert mot den knallblå himmelen.

LANZAROTE

Bodega La Geria

Vingård med försäljning av vin samt en liten trevlig servering La Cepa Tavern. Dock var tempot högt så jag råkade beställa fel… De hade många fina goda tapas och smörgåsar samt rätter. Läs mer om platsen HÄR!

Men jag råkade visst beställa kanariska potatisar “papas arrugadas” och mojo rojo. Är inte så imponerad av just potatisen och tröttar fort. Mojos är dock gott att dippa bröd i. Vi tog även vitlöksbröd och köttbullar i tomatsås. Det slank ned med en sejdel öl.

LANZAROTE LANZAROTE

Fantastiskt landskap.   LANZAROTE  

Fortsättning följer….

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *