.RECEPT & MAT,  kött,  pastarätter,  sylt/marmelad/curd,  tillbehör

KÖTTFÄRSSPETT MED MANGOCHUTNEY

Trött på den vanliga köttfärssåsen? Gör köttfärsspett! Inte alls så krångligt och väldigt gott! Dessutom kan man servera den på många trevliga sätt. Jag svängde ihop en mangochutney och tillsammans med Stubbs heta BBQ sås, fräscha grönsaker och pasta blev det en schysst middag.

Köttfärsspett med mangochutney

13 st
1100 g nötköttfärs
2 ägg
1 dl grädde
1 tsk paprika
1 msk mejram
1 msk salt
1 krm kryddpeppar
1 krm koriander
1 krm spiskummin

Mangochutney

1 mango
½ lime, saften från
2 msk farinsocker
salt & fempeppar krydda

Skär upp mangon i mindre bitar koka ihop med socker och kryddor en stund.
Blötlägg ett gäng med grillpinnar.

Blanda samman alla ingredienser till en jämn smet. Fördela köttfärssmeten på grillpinnarna. Lägg på bakplåtsklädd plåt och ringla över lite sesamolja. Låt gå i ugnen 175 grader med termometer och den visar 72 grader Tag ur och låt eftergå. Mina hann upp i 77 grader. Servera tillsammans med pasta och grönsaker, Vill man dra ner på kolhydrater så ät köttfärsen direkt i ett fräscht salladsblad tillsammans med picklad rödlök, strimlad paprika och lättkokt juliennemorötter.

170115_7

170115_10

170115_11

170115_14

170115_8

KÖTTFÄRSSPETT MED MANGOCHUTNEY

170115_13

170115_12

170115_16

KÖTTFÄRSSPETT MED MANGOCHUTNEY

KÖTTFÄRSSPETT MED MANGOCHUTNEY

 

Share Button
0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *