.RECEPT & MAT,  ♥ barnbarn,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  FAMILJ,  förrätt,  HEMMA HOS,  HÖGTIDER,  kött,  LIVET,  mingelmat,  paj,  påsk,  sås/kryddsmör,  skaldjur,  tillbehör

PÅSKEN 2015

Det går fort när man har kul! Påsken var ovanligt snabb i år och jag hann med både att jobba & kalasa på påskmat i dagarna tre! Vi firade precis som förra året med huset fullt av våra barn, svärsöner, mor och lille barnbarnet!
150407_25
150407_21
Enligt tradition så var det skattkarta fram och alla fick leta upp sina påskpresenter.
150407_3
Ögonblicksbild då jag svänger runt med kameran och får både mor och äldsta dotra på bild :)150407_6150407_17
Full fart på den här lillemannen detta år!150407_13
Årets dukning fick sig en rejäl accentuering jämfört med de föregående åren. Kul med färg som piggar upp i det trista vädret!
150407_23
Dubbelservett med namnet på. Bara att vika runt omlott. En söt liten påskkanin fick bli den lilla pricken över i:et.
150407_19
Jag samlar på konservburkar! Jepp erkänner ;) Men vet ni hur mycket fint & skoj man kan göra med dem? Massor! Se bara till att samla olika storlekar.
Nåväl i de stora f.d Ravioliburkarna satte jag ned söta små gula minipenséer! Så sött! Dessa återvinner jag sedan och planterar ut i en stor kruka.
150407_8
Buffébord 2015, det blev en hel del nytt och den gamle Jansson fick vänta till jul! Gjorde en supergod Gubbröra á la Anns höft. Skagensås, fyra sorters pajer, skagencheesecakebakelser, skagencheesecake/räktårta, laxrullar med pepparotscreme (sååå enkla och goda), olika sorters sill, potatis, bröd, gott fröknäcke, tomat/löksallad m.m.150407_4
Dessa laxrullar måste ni göra till er nästa buffé eller midsommar! Recept kommer!150407_10
Skojade till den tradionella skagencheesecake/räktårtan och gjorde små bakelser i pepparkaksformar i år. Istället för att dekorera dem serverade jag tillbehören bredvid. Räkor, crème fraiche, röd stenbitsrom, dill och citron. 150407_16150407_12
150407_18150407_15
Det blev deg kvar av kavringen och skagenröran så jag gjorde en tunnare variant av räktårta också! Alltså, har jag ätit annat än tårta, bakelser och skagentoast till frukost, mellis och kvällsfika denna påsk? ;)
150407_26
Nä precis!!!150407_2
Fyra smarriga pajer slängde jag ihop också. Naturligtvis köttfärspaj och broccoli/ostpaj men nykomlingar i år var min pulled porkpaj med bacon / lök samt en god köttpaj med inspiration till smaksättningen av min man. (minsann). En riktig god med massor tomat, vitlök, chili, nejlika… denna brukar vara helt suverän när han gör sina frikadeller i denna tomatsås! Så gissa hur god min köttpaj blev!150407_20150407_22
Min första tallrik! I snapsglaset har jag gubbröra! Så gott tillsammans med fröknäcket!150407_14
Min andra! Laxrulle med soya, hur mycket trad?150407_11
Och så den tredje! Inte den vackraste uppläggningen men dessa förra pajer med tomat/löksallad och den kalla romsåsen var så nomnom!
150407_24Sedan körde vi “Pippi vaktar” eller mobilfritt hela kvällen! Så skönt att alla bara lämnade uppkopplingen ett par timmar och bara hade kul tillsammans med musikquiz, allsång och sällskapsspel utan att någon sneglade eller pillade på mobilen! Tack till min yngsta svärson för denna idé! Grymt bra säger jag som verkligen värnar om mobilfria zoner och tillfällen utan att trampa folk på tårna.
Ut och njut av våren som nu tycks ha kommit! Jag sitter “fast” på kontoret med to do listan fullspäckad.
Återkommer naturligtvis med recept på laxrullarna, tips på hur man gör bakelserna, Pulled porkpajen och så har jag en massor av annat smått och gott!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *