.RECEPT & MAT,  pasta,  pastarätter,  sås/kryddsmör,  tillbehör

PESTO MED FÄRSK PASTA

Hej!

Jisses vilken sommar det varit! Och ännu är den INTE slut! Nackdelen med att ha sen semester att det skaver när man lägger ut sina semesterbilder och berättar att man fortfarande har TRE veckor kvar! Lyxproblem!

Tänk då på stackars mig som ska tåla alla som har tidig semester med sina glassiga bilder med drinkar, solnedgångar en cider-mellan-benen-på-en-strand bild medan jag sliter hund på jobbet.

Närå skämt å sido! Fortsätt bara med all reklam om höstkläder, skolstart och sensommar! No hard feelings bara kul att retas lite med er nu när jag och familia är sååå nära att sticka till Italien! Ska bli helt UNDERBART! Häng med mig på Instagram och Instastory! unforgettable.ann heter jag där! Utlovar en massa härliga bilder från ljuva platser, restaurangmat, löprundor, utflykter och en och annan badbild ;)

Här hemma i grillförbudets tecken svängde jag ihop en pesto som jag serverade med färsk pasta! Så gott och enkelt! Basilikan kom från egen odling och ännu en gång – hur härligt är det inte med egenodlat i trädgården?

Pesto med färsk pasta

rejält med basilika
1/2 dl pinjenötter
½ solovitlök
1 dl  parmesanost
1 1/2 dl olivolja
salt och grovmalen svartpeppar

Färsk pasta och parmesan á part

Mixa ihop alla ingridienser (riv parmesanen och vitlöken först) i en mixer till en jämn massa. Ta i mer basilika om den blir för lös och oljig. Smaka av med salt ocj peppar.

Koka upp rikligt med vatten med rejält med salt i. Koka den färska pastan enligt anvisning ca 4 minuter. Häll av vattnet och vänd ihop genast med peston. Servera tillsamman med parmesan.

Buon appetito!

PESTO MED FÄRSK PASTA

PESTO MED FÄRSK PASTA

PESTO MED FÄRSK PASTA

Nomnom!

 

Share Button
 

2 Comments

 • Eva

  Hej hopp,

  Tack! nu måste jag ta hand om min basilika, hoppas det inte är försent när den börjat blomma smått. Jag satte frön tvåfärgad och den har mest stått för syn skull, men funderat på pesto. Härligt läsa dina inlägg, tack för mycket inspiration ❤️

  Kram Eva som har fyra veckor kvar av semester ☀️

  • Ann

   Bara att nypa av blommorna och använda basilika som vanligt! Kul vilka basilikor har du sått? Tusen tack för fina ord! Underbart med dina fina kommentarer! :) ♥

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *