Grisslehamn,  RESOR & SEMESTER,  Sverige

Tura Åland & Hotell havsbaden Grisslehamn

Förra måndagen turade vi till Åland och på eftermiddagen tog vi in på hotell Havsbaden i mysiga Grisslehamn för att spa:a och ha det gott. Njuta lite av livet.

 

Vi käkade på Bistro Byholma! Väldigt god hamburgare Eckerö!

Tura Åland & Hotell havsbaden Grisslehamn

Eckerö hamn.

Tura Åland & Hotell havsbaden Grisslehamn

Tura Åland & Hotell havsbaden Grisslehamn

Fick fin minisvit med utsikt över pool och hav!Tura Åland & Hotell havsbaden Grisslehamn

Bästa! Koppla upp sig och spela lite musik och dricka lite bubbel innan det är dags att gå till spaavdelningen.

  Tura Åland & Hotell havsbaden Grisslehamn Tura Åland & Hotell havsbaden Grisslehamn

Det var jättelugnt i spaavdelningen, trots fullbelagt hotell ca 220 rum så  var vi kanske 10-15 pers. Så gott om utrymma och säkert.

Började regna när vi badade i den varma utomhuspoolen. Livet!

Innan middag blev det mask på hotellrummet. Haha!

Fina restaurangen!

Oturligt nog hade vi missat att det inte var á la carten som gällde för vår trerätters-bokning. Hade sett framemot vissa delar i den.

Kalvlindad tonfisk. Komprimerad vattenmelon, hackad Marconamandel,  dressad örtsallad samt chili

Nu tog jag en kalvlindad tonfisk med en sallad av bl.a. vattenmelon. Dressingen var på tok för salt och förstörde rätten som jag tyckte var konstig. (och jag som äter allt). Så mörkt i restaurangen också så man såg knappt vad man åt! Och bilderna blir så dåliga. Minuspoäng. Man vill väl se vad man äter?

Plockad, confiterad anka. Fermenterad ostronmajonnäs, krispsallad, friterad ingefära

Maken valde en dragen anka i sallad. Den var så fet i smaken, här skulle det vara någon syra till. Krispet uppepå var gott men ingen hut denna.

Till huvudrätt blev det en röding (älskar röding) och entrecote till maken.

Grillad entrecôte. Grillade sommarprimörer, smörbakad potatis, Foie gras, rödvinssås.

Denna var jättefin och smakade bra. Dock var det något med såsen. Syns inte på bilderna. Någon konstig kryddblandning i och smakade inte som en rödvinssås.

 

Grillad, rimmad röding. Kokt potatis, purjolök, anjovis, brynt smör, forellrom.

Min stackars röding såg fin ut men bar understekt och simmade i smält smör. Inte i det utlovade brynta smöret som är något helt annat.

Till dessert beställde jag Dekonstruerad cheesecake. Vanilj- och vit chokladkräm, Oreokaksmulor, basilikaolja, maränger, smultronsorbet.

Åhh den gillade jag! Så len som en smekning. Ljuvligt god!

Makens Grilladade äppeltartlett. Grillad äppelkräm, syrad äppel- och ingefärscoulis, smörkokt äpple, rostat havre samt salt, vaniljglass.

Ibland är det godaste det enkla. Detta var ett sammelsurium av smaker. Tanken god men konstig. Dessutom glömde kocken lägga på glassen så servitören upptäckte denna fadäs och sprang iväg till köket.

Efter tog vi det lite lugnt med en kaffe runt eldstaden innan vi drog oss till hotellrummet igen.

Det åskade ute så med fullmånen bakom molnen fick vi en lite kvällsshow innan vi slocknade.

Hotellfrukosten var väl organiserad och alla höll avstånd. Maten var utspridd så ingen trängsel här!

Vi spa:ade ännu en stund tills det var dags att checka ut och ta en liten promenad i det vackra vädret.  

Alltid lika mysigt och trevligt att vara här även om maten blev lite tokig denna gång för oss. Förra gången var det väldigt bra! Läs HÄR om det.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *