GRILLAD LAX PÅ VITKÅLSBÄDD
Här kommer äntligen recept som jag utlovade innan vi drog till Gotland! Bättre sent än aldrig! Och denna rätt passar utmärkt att göra nu när sommaren håller sig kvar (i alla fall här på ostkusten).
Så varsågoda här kommer ett favoritrecept som jag gärna gör på sommaren. Funkar naturligtvis att göra året runt också!
Lax på bädd av smörstekt vitkål med rödlöks crème fraiche
Gör så här
Finstrimlad vitkål som du smörsteker saltar och pepprar. Lägg på ett ark av aluminiumfolie. Lägg på en skiva lax. salta och peppra.
Lägg på några halverade körsbärstomater, rödlök och röd paprika. Lägg på en klick smör samt lite citronsaft.
Vik ihop till ett båtpaket och låt gå 10 minuter på grillen.
Under tiden gör du en röra med crème fraiche och finhackad rödlök som du smakar av med salt, peppar och citron.
Serveras med nypillade räkor, avokado och grillad citron. Nomnom! Jag föredrar att inte grilla/koka sönder skaldjur i foliepaket! “Måste” man så tillsätt den sista minuten eller gör som jag servera de kalla! Myyyyycket godare och snyggare ;)
Grillad lax på vitkålsbädd
Kommer ett recept på kräftsoppa i veckan också som jag tröstade mig med igår eftersom jag fått halsont! Katastrof! Maran går i nästa vecka och just nu är inte denna kropp i form alls att tillryggalägga 24 km…. Ge mig gärna bästa bästa och mest effektiva tipsen på att schasa bort dessa baskelusker pronto!
(Jag kör Esberitox, Coldy, nässpray, hett te med citron och massor av vitlök i maten)
2 Comments
Eva
Fy för nära inpå en mara! Något jag gillar är att dricka hett vatten, alternativt te, med färsk ingefära, som bränner gott och det får ju plats honung och citron också :)
admin
Tack för tipset Eva! :)