.RECEPT & MAT,  fisk,  grillat/tillbehör

GRILLAD LAX PÅ VITKÅLSBÄDD

Här kommer äntligen recept som jag utlovade innan vi drog till Gotland! Bättre sent än aldrig! Och denna rätt passar utmärkt att göra nu när sommaren håller sig kvar (i alla fall här på ostkusten).

Så varsågoda här kommer ett favoritrecept som jag gärna gör på sommaren. Funkar naturligtvis att göra året runt också!
140809_4
Lax på bädd av smörstekt vitkål med rödlöks crème fraiche
Gör så här
Finstrimlad vitkål som du smörsteker saltar och pepprar. Lägg på ett ark av aluminiumfolie. Lägg på en skiva lax. salta och peppra.
Lägg på några halverade körsbärstomater, rödlök och röd paprika. Lägg på en klick smör samt lite citronsaft.
140809_1
Vik ihop till ett båtpaket och låt gå 10 minuter på grillen.
Under tiden gör du en röra med crème fraiche och finhackad rödlök som du smakar av med salt, peppar och citron.
140809_2
Serveras med nypillade räkor, avokado och grillad citron. Nomnom! Jag föredrar att inte grilla/koka sönder skaldjur i foliepaket! “Måste” man så tillsätt den sista minuten eller gör som jag servera de kalla! Myyyyycket godare och snyggare ;)
140809_3
Grillad lax på vitkålsbädd

Kommer ett recept på kräftsoppa i veckan också som jag tröstade mig med igår eftersom jag fått halsont! Katastrof! Maran går i nästa vecka och just nu är inte denna kropp i form alls att tillryggalägga 24 km…. Ge mig gärna bästa bästa och mest effektiva tipsen på att schasa bort dessa baskelusker pronto!

(Jag kör Esberitox, Coldy, nässpray, hett te med citron och massor av vitlök i maten)

Share Button
 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *