.RECEPT & MAT,  ♥ barnbarn,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  altan,  FAMILJ,  FEST,  HEMMA HOS,  LIVET,  NÖJE,  tillbehör

KRÄFTSKIVA

I lördags hade vi en liten kräftkiva med familjen! Vår härliga galna familj som det är så oroligt roligt att ha fest tillsammans med!
Vi lagade mat tillsamman under eftermiddagen efter att jag och maken sprungit ett trailpass. (Underbart det med!)
140901_1
Vår inglasade altan är redo för party! Ett litet tips till alla som oroar sig för att ha tända ljus i lyktorna är att helt enkelt byta ut dessa till vanliga elektriska lampor! Vi har gjort detta ett par år nu och till jul så har vi stjärnor som hänger.
140901_7
Till kräftorna gjorde vi purjolöks/baconpaj, broccoli/tomatpaj och köttfärspaj. Gjorde en stor sats med romsås som är så enkel att göra och passar till både fisk och skaldjursrätter och droppar man lite räkor så har man världens godaste skagenröra!
Jag blandar en stor burk crème fraiche med röd rom (en hel burk), en hackad rödlök, färsk skuren gräslök, smakar av med svartpeppar, salt och en skvätt citron.Romröran hällde jag över på en vanlig konserveringsburk med lock! Inte bara snyggt utan praktiskt också! Gottade i oss romsås hela söndagen också.

Recept på purjo/baconpaj & broccoli/tomatpaj kommer senare!
140901_2140901_3
Dukade med en röd härlig linneduk från Sagaform och dekorerade enkelt med bär från fläder som jag satt i vanliga små barnmatsburkar. Dubbla servetter med snapsvisor på den ena, väldigt uppskattat och roligt! Hittade även nya glasmarkerare på ÖoB (de från Cervera är roliga men de bara ramlar av och man tappar bort!)140901_4

Gjorde även en supergod Aioli!
Du behöver
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 äggulor
3 dl rumsvarm olja
1 solovitlök
salt & peppar
citronsaft

Jag gjorde så här
Blanda samman äggula, senap, vinäger i en bunke. Tillsätt försiktigt oljan i en tunn stråle och vispa kraftigt med elvisp tills den är tjock. Smaka av med vitlök, salt, peppar och en skvätt citron.

Jag serverade aiolin i ett vinglas! Annat gott på buffén var vitlöksbröd med kryddor från trädgården, tomat/löksallad (alltid!), “vanlig” sallad, sesamgrillad halloumi (grymt gott), ägg m.m.
140901_5
Lite serveringstips! Jag ställer fram vackra snapsglas och småskålar som gästerna själv får ta sina röror/dippsåser i. Min romsås skedar jag upp i ett högt snapsglas och aiolin i en låg fyrkantig skål. Älskar dessa uppläggningar som ni säkert har märkt!
140901_6
Jag bespara er alla foton på våra upptåg ;) Det blir ju en hel del sånt när man umgås med sina barn och svärsöner. Tur att minstingen (barnbarnet) somnade redan 19:00!
Vi andra roade oss med mima till sånger iförda mina och äldsta dotterns glasögon!!! Spelade charader, boxades, bowlade och DANSADE till X-box 360. Naturligtvis blev det sång också inpå småtimmarna. Om jag var trött när jag efter tre timmars sömn smög upp med lilleman så att hela huset fick sova vidare…. Nä! Det är helger som denna som är de mest minnesvärda ♥

Nu är arbetsveckan i full gång. Det utlovas vackert sensommarväder också! Och till er så kommer jag under veckan att ge er lite fler tips och inspiration om Gotlanssemester.

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *