.RECEPT & MAT,  bakning

TOSCABULLAR

Fredag!
Igen!
Och då har det visst blivit tradition att jag bjuder er på något smarrigt recept! Så denna höstlika, regniga & gråmulna fredag så får ni ställa till med bullbak!

Toscabullar
Du behöver
150 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
½ tsk salt
1½ dl socker
2 msk vaniljsocker
13 dl vetemjöl

Börja med att smälta smör och häll i mjölken, låt svalna till fingertemperatur.
Smula jästen i en degmaskin och tillsätt smörmjölken samt övriga ingredienser, spar lite mjöl till utbaket.
Arbeta i maskinen i ca 4 min tills degen släpper kanterna och är blank. Låt jäsa i ca 45 min.

Gör under tiden fyllningen
Rör ihop 150 gr smör 3 msk socker, 2 msk vaniljsocker

Tag upp degen på mjölat bakbord och kavla ut, bred ut fyllningen och rulla ihop, skär i bitar och lägg i formar.
Lät jäsa i ytterligare 3o minuter och under tiden kokar du ihop

Toscatopping
1 dl grädde
1 dl socker
100 gr mandelspån
några tsk vetemjöl
Blanda ihop alla ingredienser och låt koka i ca 10 minuter till en tjock smet. Tänk på att röra om hela tiden! Låt svalna!
141023_3
Klicka över toscatoppingen på bullarna och grädda i 225 grader i ca 8-10 min. 141023_6 141023_7141023_5141023_4

Så goda! Hoppas ni får en fin helg! Här står “som vanligt” fredagsfys, jobb, ett besök på ett stort multinationellt företag, innebandy och en testrunda i löpningens tecken! Ingen lånpanna denna helg m a o! Och så en massa maaaaaaat , mys & hemmabio med familia!

Hoppas på att starta en ny omgång på en bra serie nu när SOA är ikapp och förbi. Tips mottages! Breaking bad eller Homeland? Kanske börja om från början på Walking dead?

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.