.RECEPT & MAT,  BUZZADOR,  SAMARBETEN,  TEST,  TIPS

KELDAS GRYTBASER

Som Buzzador får jag förmånen att testa på olika produkter och delta i kampanjer. Senast i ordningen testade jag och familjen Keldas grytbaser.

Jag valde Bolognese och mild masala. Det finns ytterligare tre grytbaser: Taco, texas chili och balsamico & rostad vitlök.

Som utlovat så var det lekande lätt att göra dessa maträtter och klara på nolltid. Kändes lite konstigt eftersom jag i stort sätt aldrig köper halv/helfabrikat utan lagar från grunden.

Men, glatt överraskad för det gick snabb och att det smakade helt OK. Dessutom är det skönt och ett extra plus för att det är helt utan tillsatser och med 120 dagars hållbarhet.

Mild masala
I burk kelda grytbas mild masala
1 påse kycklingfilé
Jag adderade röd paprika och serverade tillsammans med nudlar och  med sesamfrö stösslat på rätten.
Den är verkligen mild och behaglig och passar hela familjen. Vill man kan man dra några varv med pepparkvarnen på sin rätt.
160308_10 1603087 160308_9 160308_8

Bolognese
400 gr köttfärs som får stekas klar. Tillsätt grytbasen och låt puttra i 2 ytterligare minuter. Jag serverade med spaghetti och några späda spenatblad. En mild rätt som barnen tyckte var jättegod! Denna grytbas tyckte både maken och jag att den påminde starkt om en “fuskpåse” med torrkrydda (tror det var Knorr eller Blå band som hade en Bolognese) vi hade för typ 100 (nåväl 10 år sedan) när vi var på husvagnssemester i Dalarna.
160308_3 160308_2 160308_1

Summa summarum. Har man noll fantasi men vill ha något som man vet inte innehåller en massa tillsatser så är det plättlätt att svänga ihop en lunch eller vardagsmiddag med Keldas grytbaser!

Det kommer garanterat att slinka ned en grytbas i vår shoppingvagn lite då och då i framtiden! Vi har tre till att testa och sedan är det dags för våra hemmavarande barn att lite lekande lätt laga lite mat då och då ;)

I samarbete med Buzzador

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *