.RECEPT & MAT,  grillat/tillbehör,  kött,  tillbehör

GRILLAD YTTERFILÉ & KNIPPLÖK MED SESAMDRESSING

Det är freeeeedag och jag slinker in med lite tips om grillmat till helgen! Nu är det nära med semester! Har snart (i morgon) betat av en arbetsperiod om 15 dagar så jag är mer dagvill just nu. Men på söndag har jag tagit en ledig dag för att sedan beta av den sista arbetsveckan!

Sedan ska jag banne mig ha SEMESTER jag med! I a f första veckan ska jag INTE tänka jobb, jobba! Sedan är det svårt att låta bli när man är egen företagare också. Ingen som betalar mig när jag ligger och latar mig i en solstol.

Nä, bästa kombon är nog att kombinera min perfect summer list med fokus på familj men även lite jobb en regnig dag då barnen sitter bänkade framför datorerna ändå. Win win.

Slutbabblat från mig här kommer tipset jag utlovade i början av inlägget.

Grillad ytterfilé & knipplök med sesamdressing
Långmarinerad fläskytterfilé i bitar (1 dygn)
Kroketter (köpes)
Knipplök
Körsbärstomater
Halloumi
Grillost
Sallad
Jordgubbar
Kantarellsås

Trä körsbärstomater och späd knipplök på en grillpinne och grilla tillsammans med kött och ost.

Sesamdressing
Honung (flytande)
Sesamolja
Cayennepeppar
Sesamfrön

Blanda ihop alla ingredienser lika delar av honung och olja och en knivsudds av peppar och ett gäng av sesamfrön.
Ringla dressingen över sallad, lök, tomater och ostarna. Nomnom!

Så gott! En riktigt lyckad grilltallrik som andas sommar <3

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *