.RECEPT & MATgrillat/tillbehörkötttillbehör

GRILLAD FLÄSKKOTLETT MED APRIKOS

Jag svängde ihop grillad fläskkotlett med goda tillbehör en kväll i förra veckan. Grillad fläskkotlett är så gott! Krispig kant och saftigt kött som jag serverade med grillade aprikoser med rosmarin, honung och flingsalt. Till detta vanliga potatiskroketter och en gräddsås som binder ihop härligheten.

Grillad fläskkotlett med aprikos
fläskkotletter
grillkrydda! Så underskattad ibland! Jobbade på en restaurang där chefen lärde mig att grillkrydda funkar till allt! T o m att smaksätta en krämig potatissallad.
färsk rosmarin
aprikoser
flingsalt
honung

Gräddsås
grädde
kalvfond
e.v salt & peppar
maizena till redning

Gräddsåsen är superenkel att svänga ihop och passar till de flesta kötträtterna.

Skiva upp fläskkotletterna och krydda med grillkrydda. Dela aprikoserna och ringla över honung och lägg på rosmarin och flingsalt.
Gör gräddsås
Koka samman grädde och kalvfond. Smaka av med e.v. salt & peppar, red med maizena (som du löst i lite vatten först).

Grilla kotletterna och aprikoserna. Jag brukar grilla aprikoserna indirekt på ett galler över själva grillytan där den direkta värmen är annars bränns de snabbt.

GRILLAD FLÄSKKOTLETT MED APRIKOS

GRILLAD FLÄSKKOTLETT MED APRIKOS

GRILLAD FLÄSKKOTLETT MED APRIKOS

Jag ringlade över lite extra honung vid servering. Sött och salt, mjukt och krispigt och tonen av rosmarin är magiskt! Lite citronsaft över så blir det perfekt! Eller smula över lite fetaost. Nomnom.

3

Lämna gärna en kommentar!