.RECEPT & MATkött

KANEL/INGEFÄRA/SOCKER/SMÖR + YTTERFILÉ

Är inne i kanel/ingefära/smör/sockerträsket! Och då är träsk ett positivt ord i detta fall! Gjorde äppelpajen i förra veckan och i helgen så stekte jag på äpplen i  smör/socker/kanel/ingefära som jag använde till mina helstekta fläskytterfiléer. Åh så mums!
Preppade fläskytterfiléerna med klassisk PS-blandning (peppar&salt) gnid in ordentligt alla sidor. Bryn sedan alla sidorna på hög värme. Skjuts in i ungen.
140317_1
Under tiden stek skalade klyftade äpplen i sockerblandningen tills de är mjuka. Tag ur ytterfiléerna och pensla på med sockerblandningen som äpplena ligger i.
Tillbaka in i ugnen tills köttet är uppe i 77 grader. Ta ut låt vila!
Servera med valfri tillbehör, en smarrig gräddsås och de stekta äpplena!
140317_2

0