.RECEPT & MATpaj

ZUCCHINIPAJ MED FETAOST & PARMESAN

Hej det är lördag och det är mitt uppe i kräftskive-säsongen! Jag äääälskar kräftor! Och äter man dessa tillsammans med ett par matiga pajer, tillbehör och en god sås är man hemma!

Kolla in mina egenodlade zucchini! Jag har haft en otroligt lyckad odlingsår och dessa tre väger ca 1300g styck!

160818_2 160818_3

Nu ska ni få en riktigt god paj jag svängde ihop till årets första och absolut inte sista kräftskiva!

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning
zucchini ca 250 g
150  g fetaost
3 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
ett gäng svarta urkärnade oliver (ca 15 st)
1 dl riven parmesanost
2 dl god ost (jag tog Gouda)
 salt & peppar

Skär smöret i  mindre tärningar. Blanda smör och vetemjöl  till en smulig massa. Tillsätt vattnet, lite i taget, och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en rund form, nagga och ställ i kylen i minst 3o minuter. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Fyllning: Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet, krama ur vattnet och fördela i pajskalet. Smula över fetaosten. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, ost, parmesan, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Och stoppa ner oliverna. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.

160818_4 160818_5 160818_6 160818_7 160818_8 160818_9 160823_6

11

Lämna gärna en kommentar!