♥ kidsen,  ♥ vi,  FAMILJ,  Grekland,  LIVET,  RESOR & SEMESTER,  Samos

VOTSALAKIA (KAMPOS) SAMOS GREKLAND del 1

Votsalakia Samos Grekland

Här börjar vår resa.

Vår resa mot Grekland, Samos, Votsalakia började redan i somras då längtan till sydligare breddgrader började göra sig hörd. Och vips så hade vi beställt en resa. Noga utvald efter våra önskemål. Grekland blev det eftersom vi har vänner som älskar Grekland och reser dit typ varje år. Sedan kändes ön Samos som mycket trevlig och lugn och när jag hittade den lilla orten Votsalakia som beskrivs som mycket lugn, med berget Kerkis i närheten och att Pythagoras, ni vet han med satsen hade gömt sig för tyrannen i en grotta som man kunde hajka till…. Det var bara att slå till. Boka resan och börja planera!

Men först blev det en presentation i bästa Sunefilmern! Snabblärde maken grundsdstegen i Zorba och gjorde en grekisk playlist på Spotify. Först en snutt av Greklands nationalsång och sedan dansade. I resväskan låg även den numera traditionsenliga luntan med info om resmålet och solkräm.

Sönernas miner lät inte vänta på sig.

 

(Kartor från Google map).

 

 

Köpte ett nytt handbagage. Inte helt otippat en superbra kameraväska som är en ryggsäck.

Vädret såg lovande ut!

Packade och glada. Finns det någon mer spännande känsla?

ARN tidig morgon.

Väldigt tidig.

Och upp upp i det blå.

Helt OK frukost/lunch.

Transferbuss till Votsalakia.

Underbar transfer som tar den dubbla tiden pga av att det är mycket uppför, nedför och serpentinvägar. Fin sightseeing. Fotade så gott det kunde i alla svängar med både stora Canon och mobilen.

 

Skyltarna visade vart en ort började och på andra sidan vart den slutade. Mycket bra.

Olivlundar är lika vanligt i Grekland som våra granskogar i Svedala.

Alexandra lägenhetshotell

Vi valde att bo på ett lägenhetshotell där vi skötte oss själv. Städning ingick och tack för det för vår lägenhet såg ut som Saharaöken med all sand från stranden som vi lyckades dra med oss. Tre gånger var det städat och nya handdukar utbytta. Vi lagade ingen mat själv utan valde att äta alla luncher och middagar ut. Frukost åt vi och våra mellanmål och kvällsfika som mest bestod av chips.

Vi tillbringade inte mycket tid i lägenheten så detta boende passade bra att sova, duscha och avsluta våra trevliga dagar i. Fanns en balkong med fint skyddat läge mot lägenheterna tvärs över med stora limeträd.

Rymlig toa med dusch.

Spartansk sovrum med trevligt “sminkhörna”.

 

Vår utsikt mot pool och faktiskt havsutsikt!

Poolen tillbringade vi inte så mycket tid i bara två gånger dagen vi anlände samt en kväll. Vi älskar att hänga vid havet, egeiska havet i dess turkosblåa vatten.

Bra pooldjup samt en liten del för småttingar. Lagom för oss. På dagarna hängde det folk här men p eftermiddagen/kväll (stängde 20:00) så var det lugnt.

Titta! Havsutsikt! Haha!

 

 

 

Så mysig innergård hade Alexandra! Vacker stenbeläggning och palmer och växter.

Stora som hus är de!

VOTSALAKIA (KAMPOS) SAMOS GREKLAND del 1

Utsikten när man gick nedför vår lägenhet var helt amazing! Så nära  naturen och berget Kerkis ♥ Och alltid tuppar som gol!

Stranden var jättelång och med fin sand och klappersten. Lugn också vilket passade oss så bra. Vill inte ligga som sillar och slåss om platserna.

Samos påminner om Gotland.

VOTSALAKIA (KAMPOS) SAMOS GREKLAND del 1

 

VOTSALAKIA (KAMPOS) SAMOS GREKLAND del 1

VOTSALAKIA (KAMPOS) SAMOS GREKLAND del 1

Hela turistsamhället Votsalakia eller Kampos som grekerna kallar det är uppbyggd längst en lång asfalterad gata där trängs barer, restauranger, tavernor, små hotell, supermarkets och souvenirbutiker. Vår ambition var att gynna så många som möjligt denna vecka och vi åt på nytt ställe varje kväll samt shoppade runt hos olika souvenirbutiker och supermarkets.

Dessa underbara blommor och växter!

Återkommer med del 2 snart!

Share Button
1

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *