.RECEPT & MAT,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  äta ute,  FAMILJ,  Grekland,  RESOR & SEMESTER,  Samos,  Votsalakia

MARIAS GRILLHOUSE Samos del 2

Marias grillhouse – Περί Ορέξεως

Andra dagen så sökte vi upp detta lunchställe, Marias grilhouse som låg lite längre upp på huvudgatan från vår strand där vi höll till de dagar vi inte var på äventyr på Samos.

Riktigt trevlig (hon gillade mina ögon haha!) och hon väl införstådd att hennes “fast food” ställe var mycket poppis bland såväl lokalbefolning och turister. Vi träffade samma gäng svenskar ett par luncher och det här med att världen inte är så stor fick vi bli varse om när en tjej frågade oss om vi också var från Östhammar….

Nåväl, Marias grillhouse blev vårt lunchstamställe och för en liten slant blev man alltid mätt. Om det berodde på lunchöl, a l l t i d en Alfa eller den späckade supergoda hemmagjorda pitabrödet med stripes eller ej vette gudarna. Tror den kombon var perfekt ialla fall!

 

MARIAS GRILLHOUSE Samos del 2

MARIAS GRILLHOUSE Samos del 2

En pita med kyckling och bacon! Nomnom! Satt fint efter vår hajk till Pythagoras grotta. Första dagen åt jag fläsksouvlaki med pommes på sidan och funderade över hur grabbarna med glupsk aptit tuggade i sig en pita fylld med pommes och kött… Dagen efter testade jag såklart och äldsta sonen var inte sen att kommentera att jag mmmm:ade. Haha! Faktisk godare med pommes i pita än på sidan! Kan bero på att i Grekland är de inte så bra på att fritera pommes… De är väldigt sladdrig så att säga.

 

MARIAS GRILLHOUSE Samos del 2

En perfekt lunchrätt som går hyfsat fort att få när man är hungrig efter ett par timmar på stranden eller utflykt.

Bredvid ligger uthyrning av bil, mc och vespa. Där hyrde vi vår bil.

Kycling och fläsksouvlaki!

MARIAS GRILLHOUSE Samos del 2

Ara en hund som tillbringades sina dagar på Marias grillhouse för att få sig mat för dagen. Många hundar och katter i Votsalakia och på Samos och är herrelösa. Men just denna hade det gott hos Maria och blev såklart vår favorit och allra helst yngsta sonen. ♥

MARIAS GRILLHOUSE Samos del 2

Nomnom! Är ni i krokarna av Votsalakia testa en lunch hos Marias grillhouse!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *