.RECEPT & MAT,  äta ute,  Mallorca,  RESOR & SEMESTER,  Spanien,  Valldemossa

Valldemossa Mallorca

 

Valldemossa är en av de vackraste byarna på Mallorca, högt belägen i bergskedjan Tramuntana. Närheten till Palma gör Valldemossa till ett perfekt kulturellt utflyktsmål över dagen. Byn ligger inramad av höga berg, djupa dalar och en grönskande natur.

Valldemossa ligger ca 25 kilometer norr om huvudstaden Palma. Vi bestämde oss för att ta en busstur till några orter vi verkligen ville besöka under vår Mallorcavistelse. Vi gick in till Palmas stadskärna till busstationen som ligger under marken.

Palma Intermodal Station

Buss 2026 tar oss till dagens första utflyktsmål, Valldemossa.

Mysigare och mer pittoreskt än Valldemossa är svårt att hitta. Stengatorna är smala och slingriga, husen är byggda i ljus sten och överallt grönskar vackra träd och blommor. Valldemossa vimlar av mysiga caféer, gallerior och butiker.

Valldemossa Mallorca Valldemossa Mallorca
Dagens första fika blev på Cappuccino. Varsin espresso och croissant med nutella och en trevlig katt som njöt av solen på stolen bredvid.

Valldemossa Mallorca

Valldemossa Mallorca

Parish Church of Saint Bartholomew

 

Valldemossa Mallorca

Landmärket som attraherar tusentals turister årligen är klostret från 1200-talet och museet, som byggdes i den polska kompositören Frederic Chopins ära, efter att ha spenderat ett vinterhalvår där 1838-39 tillsammans med den franska författarinnan Amadine Aurore Dudevant, mer känd under författarpseudonymen George Sand. De bodde på klostret under en mycket kall och fuktig vinter. Chopin led av tuberkolos och var mycket sjuk under vistelsen. G. Sand skrev en bok om vistelsen på Mallorca som fortfarande säljs på orten, ”En vinter på Mallorca”.

Traditionella bagerier finns också och de serverar lokala specialiteter som ”coca de patata”, en söt och spröd potatisbulle och till det dricks ofta kaffe eller tjock varm choklad.

Sedan fortsatte vi bussturen ner från berget till

To be continued.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *