.RECEPT & MAT,  dessert,  mingelmat

Vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch

 

Äpplen, snart är det äntligen dags att få skörda sina egna i trädgården. 
Ännu är det bara äppelblommor i trädgården sp det får bli köpeäpplen om man inte kan hålla sig att göra denna underbara goda dessert.

Bjussar på en otroligt god vaniljpannacotta med äpplen och en crunchig smulpaj. En perfekt mix av sött, syrligt och crunch. Mmmm…

 

Vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch

Vaniljpannacotta

½ liter vispgrädde
½ msk vaniljsocker
2 ½ st gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädden tillsätt vaniljsockret.  Krama ur gelatinbladen ordentligt och rör ner i gräddblandningen. Häll upp i valfria glas, jag valde vackra snapsglas fyndade på loppis i somras. Då får man ta fler om man bill.
Låt stelna och stå svalt i ett par timmar.

Äppelkompott

Ett par äpplen socker, kanel samt en uns chili.

Skala och skiva ner äpplen i en kastrull, koka ihop med en tesked socker, kanel och chili (kan uteslutas) efter tycke och smak. Koka ihop. Det ska vara äppelbitar kvar.

Smuldegscrunch

100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker

Arbeta snabbt ihop ingredienserna till smulpajen. Lägg på plåt och låt gräddas i 225 g tills smulorna är gyllene. Rör om då och då.

Montering:
Ta fram vaniljpannacotta, skeda över äppelkompott och avsluta med smuldegscrunch.
Jag serverade med en liten sked glass och syrensirap.

Avsluta att pudra över lite florsocker.
Njut!

 

 

Vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch Vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch Vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch Vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch

Servera denna ljuvligt goda vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch till studenten, skolavslutningen, bröllopet, midsommar eller njut bara en vacker sommarkväll. Perfekt att preppa dagen innan med de olika beståndsdelarna och montera när det är dags att äta.

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *