dessert,  FEST,  langos

KRÄFTA

Helgen gick i kräftans tecken. I lördags hade vi enligt tradition kräftkalas! Visst är det gott med kräftor men ärlig talat så äter man ju mer av alla de goda “tillbehören”.
Kräftkalasets meny
Kräftor Quice Lorraine, kantarell/västerbottenspaj, kasslerpaj, köttfärspaj, sallad, ägg, baugetter, egna kala såser rom och Island Rhodes mm.

Dukade enkel med de vackra fläderbären som dignar på våra träd i trädgården. Matchade med svarta ljuskoppar, röd linneduk från Sagaform.
Till dessert gjorde jag en vaniljglass i vår glassmaskin. Det är så smidigt och lätt! Rekommenderas varmt istället för att göra de “gamla” parfaiterna som inte alls får samma konsistens.
Till glassen kärnade jag ur äpplen och stekte i smör med socker, kanel och kokos. Också snabbfixat och gott!

Igår gjorde jag en egen kräftsoppa som ni ska få ett “höftrecept” på här senare i veckan. Det är väldigt sällan jag följer recept när jag lagar mat. Däremot följer jag recept slaviskt när det gäller bakning vilket man bör för att uppnå bästa resultatet. Däremot gillar jag vackra inspirerande matkokböcker som får fart på smaklökarna.

Idag startar jag upp en ny träningsperiod om fyra veckor. Löpträning minst 3 gånger/veckan samt minst 2 gånger styrka/hemmaträning. Ska bli roligt att bryta den gamla vanliga vanan med nästan bara löppass. Ikväll är det intervaller som gäller!

 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *