bakning,  LIVET,  trädgård

PS,ESC, TRG, VM-GULD & BAKELSEN!

Men vilken helg! Hur sammanfattar man detta…

Hurra för duktiga fotbollslirarna som vann alla fyra matcher under lördagens poolspel!

Rätt låt vann! Grattis Danmark! Fortsatt trädgårdsfix under söndagen samt fem nya familjemedlemmar till dammen!

Grillat, gott vin & min VM-bakelse, lite traillöpning samt…

VM-GULD, VM-GULD, VM-GULD!!!!! Grattis Sverige fy f-n vad ni var bra!

Anns VM-guld bakelse

Du behöver:

En rulle filodag

En knippe rabarber

Sirap

Kanel

Grädde

Smör (till pensling)

Gör så här:

Börja med att koka ihop rabarbern till en kompott tillsammans med sirap och kanel.

Sätt på ugnen på175 grader. Pensla ett ark filodeg med det smälta smöret och lägg samman med ytterligare två stycken (totalt tre ovanpå varandra)

Skär ut rektanglar och skjuts in u ugnen i ca 5-6 min, passa noga. Upprepa tills alla blad är sammanslagna.

Låt svalna.

Montering:

Lägg ett tusenblad på desserttallrik, ringla över rabarberkompott och grädde, upprepa två gånger så att den bygger tre tusenblad.

Servera! Smaklig spis!

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.