skaldjur,  soppa

KRÄFTSKIVA & KRÄMIG KRÄFTSOPPA

Spontanitet är ju alltid kul! I veckan som gick så bestämde vi oss för att ha ett litet kräftkalas under lördagen.
Ingenting märkvärdigt bara att fixa ihop pajer, koka ägg, fixa fräscha grönsaker, ett gäng kräftor och en hemmagjord Rhode Island. Ibland är livet en lördag så enkelt! Efter att varit ute och löpt i 1½ timme (så kallad gjort en långpanna) så är det göttigt att fylla på kroppen med en massa gott!
131118_3
Fram med ljuslyktor, girlanger och de färgglada löparna! Släng ihop lite mat, sen är det lördagskalas!
131118_4
Fräscht, gott & enkelt!
Igår söndag var vi en tur ut till skogs. Vackert väder och så hittade vi höstkantareller också. Till middag slängde jag ihop en god kräftsoppa som jag toppade med kräftstjärtar och smörstekta trattisar.

Min kräftsoppa (på en höft)
Du behöver
Kräftor ca 20 st
1 gul lök
2 morötter
2-3 msk ketchup
1 liter vatten
Ett par dl rött vin
grädde ca 3-4 dl
paprikapulver, salt & peppar

Gör så här
Skala kräftorna och sätt kräftstjärtarna i kylen. Skala morot och skär i bitar. Skala och hacka ned en lök. Tag skalet från kräftorna och fräs ihop med smör lök och morötter. Tillsätt ketchup (hade ingen tomatpuré hemma) och fyll på med vatten & paprikapulver. Låt koka ihop under 20 minuter.
Sila av och låt reducera så att smakerna blir kraftiga.(Tar ca 20 minuter) Tillsätt grädde, smaka av med salt & peppar och låt småkoka ca 10 minuter.
131118_5
Serveras med en hög av kräftstjärtar och stekta höstkantareller samt ett gott vitlöksbröd.

 

 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *