KRÄFTSOPPA
Nej då! Har inte glömt att jag skulle berätta om min ”höftiga” kräftsoppa som jag gjorde för ett tag sedan.
Här kommer receptet så där på en höft. Viktigaste är att man smakar av så att den blir så där krämig och himmelsk god.
Du behöver:
Kräftfond
Ca 25 kräftor
2 morötter
2 schalottenlök
1 stor vitlök
7-8 dl vatten
ev 1 dl vin
Till kräftsoppan
3 dl grädde
salt & peppar
Rensa kräftorna spar kräftstjärtarna och ställ in i kylen.
Koka fond på kräftskal, vatten, skalad morot i mindre bitar samt charlotten och vitlök och en skvätt vin. Låt allt småkoka ca 20 min.
Sila därefter bort alla skal. Hit kan man göra om man ska frysa in fonden.
Vill man göra en soppa direkt fortsätter man genom att tillsätta grädde och smaka av med salt och vitpeppar. Red av med en toppredning så att den blir härligt krämig.
Stek en bit halv baguette krispig i smör.
Servera med kräftstjärtar i en hög mitt i skålen, en kvist färsk timjan som repas ned samt banketten.
Smaklig spis!