.RECEPT & MATbakning

CHOCKOKAKA

Vad är nu detta? Chockokaka? Jo, yngsta sonen behövde ha lite gofika med sig på sin utflykt så jag slängde ihop en vanlig sockerkaka men vaniljsockret var slut så det blev en variant med kakao istället. Och sonen döpte den till Chockokaka!

Denna blir hög och fin med hjälp av ett litet knep som gör att den sticker iväg och jäser direkt.

Du behöver
3 st ägg
3 dl strösocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
75 g smör
1 dl vatten
3 dl vetemjöl

Så här gjorde jag
Vispa äggen och sockret pösigt tillsätt kakao, bakpulver samt vetemjöl vispa försiktigt ihop smeten.
Värm på smör och vatten och låt det koka upp. Tillsätt smöret i smeten och rör hastigt ihop den och häll upp i en smörad och bröad form fort.
Bakpulvret börjar genast att verka i och med att det varma smörvattnet tillsattes.
Grädda i ca 40 minuter i 225 grader.
140507_8
#Chockokaka

0

Lämna gärna en kommentar!