.RECEPT & MAT,  kött,  pasta

LASAGNE PÅ HÖGREV

Lasagne är en favorit här hemma och som ofta så tillagas den på köttfärs. Men här kommer lite ny inspiration till en variant gjord på högrev som fått gått länge i ugnen.
Jag använde mig av ett stycke djupfryst svenskt högrev som jag gned in med rikligt av grillkrydda (japp!). Sedan la jag den i min lergryta som varit blötlagd. La in ett gäng med körsbärstomater, lök och krossad tomat. In i ugnen på låg värme resten av dagen (ca 4-5 timmar)
140430_13
När högreven var mör och klar så rev jag bitarna och tog all den goa tomatsåsen och hällde över i en kastrull och smaksatte allt lite ytterligare med salt och peppar.
Gjorde jag en vanlig bechamelsås på smör, vetemjöl, mjölk, salt och peppar. Smörjde en långpanna och varvade med lasagneplattor, bechamelsås samt högrevsröran.140430_14

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *