.RECEPT & MAT,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  bakning,  FAMILJ

KAKA MED KLÖS I

Men hej där mister Måndag! Trevligt att råkas ännu en gång.
Trevlig helg har det varit och jag har ju t o m mobilbloggat! Hahah!
Fredagsmys i all ära men det är måndagskvällarna som vi myser på här hemma. Ingen tränar sent och vi bänkar oss framför tv med något gott och stora muggar te. Ja det där goda ser lite olika ut, en gång var det tre kilo godis, glass i stora lass eller som ikväll en enkel men ack så god kaka! Äldsta sonen har precis smakat den varma nygräddade innan han stack på träning och utbrast

-Fy fan vad gott!

Jag menar, detta är precis vad en mamma vill höra <3 Och sedan när han såg att jag hade surdegsbröd på jäsning log han glatt. Mindre entuastiskt var han över att höra vad det blev till middag, men jag vet att jag kommer att lyckas! Vad det blev för maaaaaat för ni veta senare.
Här kommer tipset på en enkel god mjuk kaka.
Tigerkaka
Du behöver
50 g smält smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjölk eller grädde
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
5 tsk smaksättare på den vita smeten Jag hade ingen apelsin hemma så jag tog saft!
140310_1

Gör så här
Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och häll ner i smeten och rör om. Tillsätt mjölk och det svala smöret. Rör om ordentligt och dela smeten på hälften. I den ena smeten tillsätter du kakao och i den andra valfri smaksättare (om du inte vill bara ha vaniljsmaken).
Smöra och bröa en form. Skjuts in i ugnen i 170 grader i ca 35 minuter.
140310_4

140310_2
Det är en viss känsla med de gamla formarna som man bakar i.  Och när man tar fram de finaste handvirkade grytlapparna som mormor virkade för över femtio år sedan, då uppstår magin.
140310_3
Ha nu en riktig mysig måndag!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *