KYCKLING MED ROSMARIN, VITLÖK & CITRON
Här kommer ett tips på min “påskpippi” ;) Väldigt enkel att tillreda och sköter sig själv i ugnen i ca 1½ timme. En perfekt söndagsmiddag!
Kyckling med rosmarin, vitlök & citron
1 färsk kyckling
Ett gäng vitlöksklyftor
Ett par kvistar rosmarin
soya, paprika, chilipulver, salt / peppar
1 gul citron
En rejäl klick med smör
Börja med att ta fram kycklingen och skölj av och torka torr. Öppna om så att du kan fylla den. Gör kryddsmöret.
Blanda smör och soya och riven vitlök samt kryddor efter behag. Lägg in lite i kycklingen tillsammans med en halv citron och några kvistar rosmarin och vitlöksklyftor. Späcka kycklingen med kryddsmöret. Öppna försiktigt så att en ficka bildas mellan kött och skinn. Tryck och fös ned smöret runt omkring kycklingen. Avsluta med att smörja på utsidan och droppa över citronsaft. Lägg citron och vitlök runtomkring kycklingen.
Grädda i ugnen i 175° värme i ca 1! timme. Täck efter ca 40 minuter med aluminiumfolie så att den inte bränna och ös kycklingen då och då.
Servera med valfritt tillbehör. Potatis, potatismos ris eller nudlar är gott tillsammans med en currysås gjord av skyn efter kycklingen, grädde och kryddor.