KYCKLING MED CHILI & KOKOSMJÖLK
En lite kyligare dag i slutet av augusti lagade jag denna lite hetare rätt. Skördade paprika, chili och kryddor i trädgården, tände årets första brasa i kaminen. Lagade med hjärtat & höften som vanligt och fick sedan bjuda på denna middag till större delen av familjen <3 På en vanlig tisdag.
Kyckling med chili & kokosmjölk
500 g kycklingfilé
2 burkar kokosmjölk
1 zucchini
3 små chilifrukter
1 röd paprika
2-3 vitlöksklyftor
1 bytta färska champinjoner
en knippe finbladig basilika
kryddblandning a´la Ann
1 krm cayennepeppar, 1 krm spiskummin, 1 msk curry salt.
Dela kycklingen i strimlor och fräs på kryddorna en stund innan du lägger i kycklingen. Stek en stund och tillsätt sedan kokosmjölk, hackad chili, hackad vitlök och låt puttra i ca 10 minuter. Under tiden steker du champinjoner och zucchini.
Mot slutet tillsätter man röd paprika i bitar i kycklinggrytan samt bladen av basilikan. Smaka av med salt och ev. mera kryddor.
Servera med nudlar och de stekta tillbehören som du monterar på kycklinggrytan när du lägger upp.
En enkel men god vardagsrätt med sting i att värma sig med i höstrusket.