löpar/sportmode,  löpning,  LÖPNING & TRÄNING,  TIPS

ASICS GT 2000 3 -utvärdering

Nu har jag haft mina Asics GT 2000 3 i ett halvår och tänkte recensera dem också!
Förutom alla träningspass så har de fått varit med om två fina premiärer!
Göteborgsvarvet och Stockholm marathon! (klicka på namnen så kommer ni till loppberättelserna).

Dessa skor är en vidareutvecklad från legendariska GEL-2130. En perfekt sko för längre distanser.
Stabil sko med särskild bakkappa som håller om foten för att ge ett stabilt steg och minska risken för skav och blåsor.
Sulan är elastisk vilket innebär att framfoten kan röra sig fritt. Det är dessutom en GEL-dämpning i hälen, super för en mjuk landning.

Mina andra skor jag haft tidigare var ett nummer mindre! Mina allra första Asics som jag provat ut på löpband hos en fackhandel sprack ganska direkt. Mitt andra par höll längre men sprack de också tillslut. Men det var efter jag avverkade måååååånga mil i dem.

Valet var givet att det skulle vara samma sort igen eftersom de funkar bra för min kropp och har inga känningar i knän osv. Denna gång gick jag upp i storlek, vågat eller hur? Jag tappade naglar och hade blånaglar under förra sommaren i mina äldre skor. Antar att de var helt enkelt för trånga runt tårna, jag har annars ganska långsmala fötter.
151019_10

Nåväl, dessa är de bästa skorna jag haft hittills! De sitter bra och tårna domnar inte. Inte en blånagel så långt ögat når har det blivit heller denna sommarsäsong! Så nöjd är jag.

Hos Bikester.se hittar du löparskor och massor av annan utrustning som passar till cyklister, löpare och triathleter. Är faktiskt sugen på att börja cykla också. Eller varför inte testa triathlon? Men då måste jag nog ta simlektioner för att få en effektivare simsätt.

Nåväl, det kanske räcker med löpning så länge… men att fortsätta att utvecklas och hitta nya träningsformer vill man alltid!

Kom ihåg att den viktigaste utrustningen vid löpning är själva skorna! Så se till att få dem ordentligt utprovade och spring på band! Nästa gång det är dags att köpa nya så ska jag definitivt göra det! Man förändras i kroppen och så även löpstilen kan ändras med åren.

150905_6150905_5

 

Vilka träningsformer föredra du?

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *