.RECEPT & MAT,  kött

Lövbiffsgryta

Hoppar in med ett vanligt middagstips bland alla juliga.

Den här rätten kom till av ett rent misstag faktiskt! Lövbiffsgryta döptes den till helt enkelt! Egentligen skulle det varit köttfärs i rätten som denna (HÄR!) numera legendariska (enligt familjen) rätt.

Anns Lövbiffsgryta á la höft
Ett paket lövbiff ca 
10-12 potatisar
3-4 morötter
1 bit kålrot
1 burk tomatkross
1 solovitlök
1-2 gula lökar
2 köttbuljongtärningar
salt, peppar, curry, sesamfrön
koriander

Skala potatis och morötter. Dela i bitar. Skala och dela lökarna. Strimla lövbiffen.  Fräs lök i smör en stund och tillsätt sedan morötterna och potatisen. Tänk på att dessa kräver lite olika koktid men kan pareras med hur stora bitar du skär dem i eller att du tillsätter potatisen senare. Lägg över i en gryta. Stek lövbiffen och sedan lägger du dessa i samma gryta som de övriga ingredienserna. Häll över vatten, tillsätt buljongtärningar, tomatkross och kryddor. Låt småputtra tills rotfrukterna är klara. Det gör ingenting om moroten har en kärna.

Ös upp på fat, strö över rostad sesam och några kvistar av koriander o man gillar. Servera med bröd.

Lövbiffsgryta Lövbiffsgryta

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *