.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert,  nyår,  trerätters

CHOKLADKOLAPAJ

En himmelsk paj för alla choklad och kolaälskare! Den var försvinnande god och serverades tillsammans med min aprikos & vaniljpannacotta samt färska exotiska frukter och lättvispad grädde och lite flagad mandel under nyårsmiddagen. Receptet hittade jag i en recepttidning, tror det var COOPS. Jag gjorde dock en hel paj istället för att göra flera små som receptet angav. Funkade finfint!

Chokladkolapaj

Pajskal
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 msk vatten

Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk
100 g ljus choklad

Nyp ihop mjöl, smör, socker och vatten och knåda ihop lätt till en deg. Låt vila i kylen minst i en halvtimme.
Värm den karamelliserade mjölken tillsammans med chokladen du delat i mindre bitar. Rör hela tiden tills allt blivit en jämn fin smet.
Tryck ut pajdegen i pajform och nagga lätt. Grädda i ugn 10-15 minuter tills den fått fin färg.
Låt svalna och fyll sedan med chokladkolasåsen och ställ svalt.
Servera med grädde, vaniljglass och frukt. Eller tillsammans med andra små desserter på ett skifferfat. Vackert!

CHOKLADKOLAPAJ 170103_11 170103_12 170103_14 170103_17 CHOKLADKOLAPAJ 170103_13 CHOKLADKOLAPAJ CHOKLADKOLAPAJ

Share Button
0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *