.RECEPT & MATdessertnyårtrerätters

APRIKOS & VANILJPANNACOTTA

Har ni inte ledsnat på pannacotta ännu och vill göra en riktigt fin och god med en hemkokt aprikosgelé som läggs mellan vaniljlagren? Här kommer den!

Vaniljpannacotta

5 dl grädde
1 ½ strösocker
1 vaniljstång
3 st gelatinblad

Aprikosfyllning:
ca 24 st torkade aprikoser som har blötlagts.
2 dl vatten
2 msk strösocker
5 st gelatinblad

Lägg alla gelatinbladen i kallt vatten tills de blir mjuka.
Koka upp grädde, socker och den urskrapade vaniljstången.
Ta bort från värmen och ta ur vaniljstången.
Kläm ur tre gelatinblad och lös upp i den varma gräddblandningen.

Aprikosfyllningen gör du genom att koka upp de blötlagda aprikoserna i en kastrull med vattnet och sockret.
När de är mjuka, mixar du de till en jämn massa.
Kläm ut vattnet från de fem gelatinbladen som är kvar och rör in de i aprikoserna.

Börja med ett lager av aprikosfyllningen, ställ kallt en stund och fyll sedan på med vaniljpannacottan och ställ kallt en stund innan du lägger på det sista lagret av aprikosgelén. Har den hunnit stagnerat så värmer du den lite så att den kan klickas ut överst.

170103_1 170103_2 170103_3 170103_4 170103_7 APRIKOS & VANILJPANNACOTTA APRIKOS & VANILJPANNACOTTA

1

Lämna gärna en kommentar!