bakning,  dessert,  kött

SPÄCKAD YTTERFILÉ & CITRONPAJ

Nu känns det som om hösten börjar att komma… Det blev en träningsfri (läs vilohelg) med jobb, och en massa mat!

Lördagens meny bestod av vitlöks, färska kryddor samt citron späckad fläskytter.
Till dessert blev det en krämig citronpaj och vi plockade smultron, hallon och amerikanska blåbär i regnet och åt tillsammans med lättvispad grädde.

Receptet hittade jag här och jag tog bort limen och förlängde gräddningstiden med ca 7 minuter då den ej var riktig färdig efter 30 minuter.

Söndagsmiddagen. Lättmarinerad masserad fläskfilé (soya,chili, vitpeppar, vitlök, ingefära, salt) med krispiga kroketter, gräddsås, majs med skirat smör och bacon.
Till dessert slängde jag ihop en Mmm mjölchokladpannacotta. Gjorde en liten hallonrippel på hallon, sirap och citron som tillsammans med nektarin och grädde åts under söndagsbion.
Betoning mat alltså i helgen och nu är det ny vecka med nya tag.

Hoppas att du får en fin en! Det ska jag sikta på att få :)

Share Button
 

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.