Italien,  RESOR & SEMESTER

SICILIEN 2018

Avslöjade för ett tag sedan att årets semesterresa går till SICILIEN!

Vad härligt det ska bli! Vårt nya sätt att totalt koppla bort alla dessa jobb och måsten blir att resa bort helt enkelt! Testade förra året till Samos, Grekland och nu är vi fast! Här ska resas! Till nya länder, platser återstoden av våra liv. Och Nej, fy för den lede att åka till samma plats år efter år efter år. Här satsar vi på ny platser och just nu kommer det bli nya länder. Inget ont om att åka till samma ställe samma ort var och vartannat år men naj tack inte vår melodi! Då lägger jag hellre en slant på att få upptäcka nya platser och checka av bucketlist när det gäller resor!

Så Sicilien! Ännu en ö alltså! Efter alla år på vår favorit svenskö som vi utforskat, Gotland (läs mer här) så blev det Samos (läs mer här) förra året och i år Sicilien… Ska det bara bli öar på S? Haha! Nä då!

Om man läser om Sicilen så beskriv den som den vackraste platsen i Italien! Låter underbart!

SICILIEN 2018

Siciliens coola flagga med en triskele (symbol med tre böjda människoben) med ett Medusahuvud (var i den grekisk mytologin en av de tre kvinnliga gorgonerna, monster med hår av giftiga orma) som antyder en ktonisk (enligt mytologin sådant som hör till underjorden) innebörd.

Vi kommer tillbringa våra två veckor på den norra och östra delen av Sicilien.

Vi flyger till Catania och sedan blir det transfer till Cefalu! Denna underbara plats hämtad från en svunnen tid. Längtar att få strosa runt  den illa småstaden och insupa den Italienska atmosfären. Sitta på en trattoria och äta äkta italiensk pasta med skaldjur, avnjuta en pizza och så en av alla dessa desserter!

Sjukt vackert! Vi bestämde oss snabbt att börja vår resa här i Cefalu. Från Cefalu kommer vi göra egna upptäcktsresor. Till Palermo, ett måste såklart för att känna pulsen. Pulsen blir ju hög bara man tänker på att Cosa Nostra (maffian) fortfarande är verksam…

Från Cefalu så ska vi ta oss till utvalda små orter och byar och naturligtvis måste vi hitta ett vattenfall!

Nåsta stopp blir Giardini-Naxos som blir en perfekt utgångspunkt för att utforska Taormina som beskrivs som Italiens riviera där jetsetarna och Europas kulturella elit trivs. Staden har genom åren gästats av många kulturpersoner och inspirerats av den vackra platsen i sitt arbete, Alexandre Dumas, Richard Wagner, Oscar Wilde, Truman Capote, John Steinbeck, Ingmar Bergman, Francis Ford Coppola, Marlene Dietrich, Greta Garbo, Cary Grant, Gregory Peck, Elizabeth Taylor, Woody Allen och Selma Lagerlöf, bara för att nämna de mest berömda. Jag längtar!

Catelmola kommer bli fantastiskt att få besöka! Ni vet väl att det var just denna lila bergort som inspirerade Rune Andréasson, Bamses skapare att teckna berget där farmors hus står på… Dit ska vi! ♥

Så vackert att det gör ont att titta på bilderna och jag vet att bilder brukar inte göra en plats rättvisa….

Castelmola.

Naturligtvis ska vi bejaka vår äventyrslusta så det blir linbana och så det jag ser så mycket framemot att få gå så långt det bara går (och man får) upp på Mt Etna! Liiiite högre och lite coolare än vårt Samos berg Kerkis!

Fatta att jag och familjen är supertaggade på att göra Sicilen i två veckor! Äventyr, löpning, lata stunder i solen i skuggan på toppen av ett berg i ett svalkande vattenfall på alla dessa trattorias…. Kommer bli så mycket foton och filmer. Och naturligtvis kommer jag att göra världens guide efter resan. Undertiden kommer ni få följa med oss på Insta story.

Någon som redan varit på Sicilien och tipsa om något man inte får missa?

(Foton från Google)

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *