
Smörstekt öring med krämig löjromspotatis
Vi har begåvats med en fiskare i familjen, ja en riktig storfiskare faktiskt! Svärsonen han åker gärna iväg och fiskar och naturligtvis får svärmor en del av fångsten ♥ Denna stora öring blev till en festmåltid under en av påsken dagar. Smörstekt i panna med en galet god krämig potatissallad! Nu hade jag ingen löjrom hemma utan det blev en vanlig stenbitsrom men det funkar finfint det med!
Smörstekt öring med krämig löjromspotatis
4 portioner
1 halv öring
smör att steka i salt & peppar till fisken.
800 g potatis
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
100 g löjrom
1 dl gräslök, hackad
1 dl dill, hackad
flingsalt & vitpeppar
Koka potatisen låt svalna något innan du delar den i bitar. Blanda samman creme fraiche, grädde, dijonsenap, örter och löjrommen i en skål. Tillsätt potatis i bitar, rör om.
Fisken steker du i smör. Salta och peppra samt ös med smöret då och då. När fisken är klar serverar du den med den krämiga potatisen, smöret i pannan och en extra klick löjrom och dill. Naturligtvis glömmer du inte syran vilket är citron såklart!
Smaklig spis!

