.RECEPT & MAT,  fisk

Smörstekt öring med krämig löjromspotatis

Vi har begåvats med en fiskare i familjen, ja en riktig storfiskare faktiskt! Svärsonen han åker gärna iväg och fiskar och naturligtvis får svärmor en del av fångsten ♥ Denna stora öring blev till en festmåltid under en av påsken dagar. Smörstekt i panna med en galet god krämig potatissallad! Nu hade jag ingen löjrom hemma utan det blev en vanlig stenbitsrom men det funkar finfint det med! 

Smörstekt öring med krämig löjromspotatis

4 portioner


1 halv öring 
smör att steka i salt & peppar till fisken.
800 g potatis
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
100 g löjrom
1 dl gräslök, hackad
1 dl dill, hackad
flingsalt & vitpeppar

Koka potatisen låt svalna något innan du delar den i bitar. Blanda samman creme fraiche, grädde, dijonsenap, örter och löjrommen i en skål. Tillsätt potatis i bitar, rör om. 

Fisken steker du i smör. Salta och peppra samt ös med smöret då och då. När fisken är klar serverar du den med den krämiga potatisen, smöret i pannan och en extra klick löjrom och dill. Naturligtvis glömmer du inte syran vilket är citron såklart!

Smaklig spis!

Smörstekt öring med krämig löjromspotatis Smörstekt öring med krämig löjromspotatis

Följ mig på  FACEBOOK

Instagram:  UNFORGETTABLE, MALMBORGS MAT, KERBEROZ 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *