.RECEPT & MAT,  kött,  pasta

Pasta con carne di maiale e il parmigiano – krämig fläskytterfilépasta

Hej i regnrusket!

Tänk att vi fick vår vecka med medelhavsvärme och sedan åter till svensk sommar. Visst instämmer jag att regnet behövs, men inte de kommande 14 dagarna i sträck väl? Någon solglimt i molntäcket efterlyses! Nåväl, vi njöt av fulla drag veckan som vi nog alla kommer att minnas juni 2020. Bikini långt in på kvällarna, uteliv och grillat. Massor av gjort i trädgården och igår efter jobb fixade vi på som tusan. All in på trädgård och husfix som jag nämnde tidigare. Och ska visa i senare inlägg om hur vi fixar våra möbler till nytt utseende och lite projekt vi färdigställt ute redan.

Pasta con carne di maiale e il parmigiano - krämig fläskytterfilépasta

När regnet piskar mot rutorna lagar jag en riktigt håll käften pasta och njuter på den inglasade altanen eller rättare sagt uterummet. Så himla god! Det röda vinet ger rätten en riktigt god djup ton.

Pasta con carne di maiale e il parmigiano – krämig fläskytterfilépasta

6 port.

1 bit fläskytterfilé
1 gul lök
1 solo vitlök
6 msk rött vin
1 tärning köttbuljong
2 msk japansk soya (ljus)
7 dl grädde
1 knippe timjan
salt & svartpeppar
Parmesan

Koka upp vatten till pastan och koka enligt anvisningen på förpackningen. Försök att tajma det med att få grytan klar samtidigt.

Putsa fläskytterfilén och stimma. Bryn på i panna. Hacka och skiva gul lök och vitlöken och låt gå mjuka i egen gryta. Tillsätt buljongtärningen, soya, hackad timjan och låt koka ihop en stund. Gå ned med grädden och köttet, smaka av med svartpeppar och salt, red av med maizena och låt småputtra ett tag.

Häll av den nykokta pastan och servera bums med en massa god parmesan!

Buon appetito!

Pasta con carne di maiale e il parmigiano - krämig fläskytterfilépasta Pasta con carne di maiale e il parmigiano - krämig fläskytterfilépasta Pasta con carne di maiale e il parmigiano - krämig fläskytterfilépasta

Tips på en till smarrig krämig pastarätt? HÄR hittar du min variant med oxfilé. Nomnom!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *