.RECEPT & MAT,  asiatiskt,  bröd,  mellomacka

Katso sandu

Katsu sando är typisk japansk mat där tonkatsu, alltså krispig, panerad schnitzel, serveras som en sandwich med kålsallad och tonkatsusås mellan två skivor formbröd.

Ljuvlig fluffig & krispig focaccia ingår äktenskap med Katso sandu. Älskar du focaccia och krispig schnitzel med asiatiskt touch är detta mackan för dig.
Jag gjorde focaccia i två springformar. Recept på Focaccia hittar du HÄR!

Katso Sandu á la Ann

Fläskschnitzel som dubbelpanerats och stekt recept HÄR!

Tonkatsusås
1 dl ketchup
2 msk worcestershiresås
2 msk japansk soja
2 msk honung
1 finriven vitlöksklyfta

Rör ihop alla ingredienser.
Kålsallad
150 g spetskål
1/2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk ris- eller vitvinsvinäger

Strimla kålen fint och blanda med soja, sesamolja och vinäger.

Montering

Dela focaccia på mitten och sedan halverar du den. Börja med vitkålssallad, sedan tonkatsusås och sedan skivad panerad schnitzel avsluta med mer sås och lägg på locket av focaccian och dela på mitten så att du får två smörgåsar att mumsa på. Jag penslade på lite olivolja och strödde på rostade fänkålsfrön och lite salt på för smakens skull men det kan man helt utesluta.

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *