bakning,  JULEN

SAFFRANSTRYFFEL & LINGONTRYFFEL

I helgen söndags trillades det lite hit och dit. Förutom en löpning på snorhalt underlag så trillades det av husets köttbullar och tryfflar.
I år så har jag hittat en massa nya recept som jag vill testa.
Här kommer recept på gudomliga och gula saffranstryfflar
Saffranstryfflar

Till ett gång saffranstryffel behöver du
3/4 dl vispgrädde
½ kuvert saffran
200 g vit choklad
25 g smör

Kakao att trilla de i.

Grädde och saffran kokas upp, tillsätt hackad vit choklad. Montera ned smöret och rör till smeten är blank och slät.
Låt svalna och ställ sedan i kylen ett par timmar eller över natten.
Rulla små kulor hastigt och rulla i kakao.

Lingontryffel
Du behöver
250 g mörk choklad, av bra kvalitet
20 g smör
1 dl vispgrädde
0.5 dl rårörda lingon

Hacka chokladen och smält smöret och tillsätt grädden. Låt koka upp. Blanda i chokladen samt lingonen och rör den slät.
Häll smeten i ischokladformar och ställ dem i kylskåpet att stelna.
Recept ur boken Pernillas jul.

Det kommer mer julgodisrecept! Igårkväll gjorde jag helt makalösa goda apelsinkolor som barnen blev väldigt förtjusta i (och mamman också ;))
Ha en fin dag! Och stressa julstressa inte!

Share Button
1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *