.RECEPT & MAT,  FEST,  halloween,  HÖGTIDER,  TIPS

NÄR INFALLER ALLA HELGONS DAG, ALLHELGONADAGEN, HALLOWEEN

Åh! Har så många idéer i huvudet till vår kommande Halloweenfest! Kommer bli grymt sjukt bra! Har klickat hem kläder och prylar redan och så fort en idé dyker upp tar jag fram mitt block och plitar ner…

Är ni som jag att ni tar tillfällen i akt för att skapa fest och baluns eller bara nyttjar vardagarna till lite extra festligheter? Allra helst nu under hösten. Vips är det dags för advent och den underbara julen. (åhhhhh)!

Tänkte bara påminna om vilka datum det gäller, det är samma visa varje år! Människor blandar ihop Halloween och Alla helgons dag. Låt mig bena ut begreppen.

Halloween firas ALLTID den 31 oktober punkt! I år 2016 infaller denna på en måndag vi firar redan fredagen innan av helt Svenssons skäl. Jobb, skola, livet o.s.v.

Halloween och Alla helgons dag har ingen som helst koppling till varandra. Alla helgons dag infaller ALLTID på en lördag mellan den 31 oktober-6 november. I år infaller Alla helgons dag lördagen den 5 november då vi tänder ljus på gravarna.

Förväxla nu inte Alla helgons dag med Allhelgonadagen som ALLTID infaller den 1 november! Plättlätt eller hur?

I alla fall så har vi haft lite olika teman på våra fester! Istället för bara en vanlig kräftskiva så blev det en ostbågsfestival en höst. Halloween har sett lite olika ut och när barnen var små så var det gulligt med pumpor, spindelnät och en spindelkaka… De senaste åren då de verkligen uppskattar lite bus och godis så har vi vi steppat upp oss i firandet…

NÄR INFALLER ALLA HELGONS DAG, ALLHELGONADAGEN, HALLOWEEN

Förra året var det graveyard /kyrkogårdstema. Året innan hann vi med att fira två gånger! HÄR hittar ni alla inlägg om Halloween!

Hur firar ni? Rynkar ni på näsan åt det eller gillar ni?

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *