bakning,  SPORT,  träning

CHINS & MAT

Och där var det måndag…. IGEN!

Förra veckan fick vi hem vår nya träningsredskap. Gissa vad alla manliga i huset samt besökandes pojkvänner har gjort i helgen?

Tadaaaaa! En chinbar! Eller som den egentligen heter IRON GYM XTREME™. Multiredskap som kan hängas i dörrkaren eller användas fristående på golvet för pull-ups, chin-ups, sit-ups, arm- och skulderövningar.

Jag har överhuvudtaget aldrig gjort chins tidigare i mitt liv så detta blir kul! ;) Får och göra en utmaning. Försökte med min tonårsson men han vann utmaningen redan i lördags. Kanske ska utmana döttrarna istället?

Söndag brukar betyda brunch eller frunch som vi säger. Bästa starten på en numera träningsfri dag! Vi brukar ta ett löppass efter att vi jobbat klart på lördagen så har man heeeela söndagen till andra aktiviteter med familjen.

Vi brukar variera mellan äggröra och vanligt kok ägg. Proteiner som proteiner! Sedan är det något kött, bacon, köttbullar, korv eller köttet som blev över från lördagsmiddagen. Sallad och ev frukt. Hallonsylten gjorde jag själv av våra trädgårdshallon som låg i frysen. Koka upp, i med socker och låt koka ihop! Enkelt och gott! ALLTID till frunchen så gör jag scones. Så gott och en klassiker taget ur min kära kokbok  “Annas mat”. Den har hängt med några år. Scones blir så där härligt frasiga på ovansidan eftersom man bara skivar ned smöret lite hastigt och under gräddning så smälter det ut och frasar. Lite smör en klick sylt samt grädde, sen är du i sconeshimlen!

Till söndagsmiddag gjorde jag beer can chicken! Inget annat att göra när maken kommer hem med två kycklingar, då vet man vad som står på önskemenyn. Det är så grymt gott! Har skrivit om detta förut och jag kör den fortfarande “bara” i ugn. Denna gång hade jag rikligt med smör, salt, basilika, timjan, vitlök, chili, paprika och färskpressad citron. Mitt knep är att trycka in smörbladningen mellan köttet och skinnet. Det går enkelt om man går in via halsen och lirkar sig in och skjuter ned smörblandingen. Sedan så gnider jag in kycklingen med resterade smörblandning.

Till detta gjorde jag makens favorit het chili/vitlök/tomatsalsa. Och det är de ingridiensaerna som behövs samt peppar, salt lite socker samt en skvätt citron.

Gjorde även en guacamole (från höft såklart)

Reccept

7 körsbärstomater

2 mogna avocado

1 solo vitlök

färskpressad citron

salt & peppar.

Mixa tomater, avocado och vitlkök. Smaka av med citron, salt och peppar.

Serveras med en god blandsallad lite uppdressad, (olivolja citron salt och peppar), ris och så den gräddiga kalvfondsåsen som min yngsta inte kan leva utan!

Ny vecka, nya utmaningar! Fortsätter med vår löpning minst 3/ggr samt fyspassen. Det är så skönt nu när det är ljusare ute! Visst går vi mot vår!

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *