kött,  löpning,  träning

LÅNGPANNA, KANTARELLRULLADER & MORGONJOGG

Helgen är över i ett nafs, vilket den alltid är när man “bara” är “ledig” om söndagarna. Eller man behöver inte vara på plats i butiken… Ledig är man aldrig eftersom med eget innebär det ett 24/7 jobb! Vilket jag naturligtvis trivs bra med och räknar det som vår familjs livsstil kombinerat med träning och  barnens sportaktiviteter.

Efter mitt livs kall i lördag så körde jag och min ständigt följeslagare ett långpass löpning om 13,5 km i prattempo.

Söndagen spenderades i skogen i 2,5 timmar med svampplockning på schemat. Inget svamp eller bär år men vi hittade i alla fall så att de räckte till söndagsmiddagen, Kantarellrullader.

130827_1

Nu har jag inte noterat mitt recept men jag så här gjorde jag:

Du behöver

Lövbiff

Kantareller, ett par liter

Gul lök

Vitlök

Senap (Jag använde Hellmans)

Grädde

Timjan

Salt & peppar

Jag gjorde så här:

Fräste den hackade löken mjuk. Tillsatte kantarellerna och steka dem tills all vätska var ur. I med riven vitlök, några matskedar senap, torkad timjan en skvätt grädde för att binda ihop röran. Smaka av med salt & peppar.

Bre ut svampfyllningen på lövbiffen och rulla ihop till en fast rullad, fäst med en tandpetare. Bryn på rulladerna och gör i ordning en wokpanna med såsen som rulladerna ska puttra i.

Häll i Vatten, grädde, rödvin, timjan salt, peppar en skvätt kalvbuljong. Lägg i rulladerna och låt puttra i ca 1 timme tills de blir möra.

Servera med vad du vill! Tänkte servera min Aroniagelé som tillbehör men glömde :/ Får återkomma med en smakrecension av denna sedan!

Jag gjorde även en variant med starka korvar som jag jag gjorde en tomatsals till.

 

I morse tidigt straxt efter 06:00 väckte min make mig för jag hade bestämt mig för att kicka igång dagen med tidig morgonlöpning! Jo det var helt OK, solen som var på väg upp och värmde den krispiga nattkylan.  Lite seg och trött men skönt att komma igång innan det var dags för morgonpasset av armar/rygg.

 

 

 

 

 

Share Button
 

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *