.RECEPT & MAT,  kyckling

PULLED CHICKEN BBQ HICKORY

Här kommer en variant på Pulled pork,  -pulled chicken! Eller rättare sagt jag tillagade den precis likadant som en pulled, men vi var så hungriga att vi ides inte dra itu kycklingen utan alla högg sig en bit. Men lika mört och gott blev det!
140216_7
Du behöver en färsk kyckling som du gnider in med salt och peppar. skivar gul lök samt solovitlök  som du klär in kycklingen med samt häller på en barbequesås med en fyllig röksmak (hickory). Samt lägger några klyftor citron på sidorna. Du gör likadant med insidan av kycklingen, dvs. gnid in med kryddor & salt och lägg in lök & citron. Sedan skjuts in i ugnen i 175°C i ett par timmar.

140213_6
#Dragen höna

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *