TOSCAKAKA MED HEMMAGJORD VANILJGLASS
Freeeeeedag och jag bjuder på en smarrig toscakaka med hemmagjord vaniljglass! Så gott!
Du börjar med att göra glassen och till denna behöver du en glassmaskin!
Vaniljglass i glassmaskin
3 äggulor
1,2 dl socker
2 dl mjölk
2 msk vaniljsocker eller en halv stång
2 dl hårdvispad grädde
Gör så här
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt mjölk och rör till sist ned grädden till en jämn smet. Häll i glassmaskinen och kör tills den ser bra ut, ca 1 timme.
Skopa upp i en bunke och ställ i frysen tills den ska användas!
Toscakaka
Kakan
100 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Toscatäcket
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g flagad mandel
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter i 175˚C.
Förbered glasyren under tiden.Toscatäcket
Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Häll glasyren över kakan och bred ut den.
Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått en härlig gyllene färg
Gör nu denna kaka och glass! Garanterat uppskattat men stoooor nomnomfeeling :)
Hoppas ni får en härlig helg! Här är den planerad med att starta med fredagsfys, sedan mys och massor av jobb! Dessutom står oktobers “en halvmara i månaden” på önskelistan.