.RECEPT & MAT,  bakning

EN VISPAD, EN RÖRD KLADDKAKA

Här kommer tipset på kladdkakorna jag gjorde igår. En räcker inte längre här hemma utan det får bli två! Passade på att göra en vispad och en rörd. Samma recept och gräddningstid. Dock var formarna olika.

Receptet jag använde mig av var Markus Aujalays som du hittar HÄR! Gräddade båda i 15 minuter.

Resultatet blev enligt bild nedan och med slutkontentan (man behöver inte många högskolepoäng för det eller det var ingen högoddsare) att den vispade smeten skulle bli fastare, med en liten skorpa överst och med lite kladdigare mitt.
140320_1
#Kladdig chokladiga kakor
140320_3
#nomnom

Den rörda blev kladdig rakt igenom, påminde lite om chokladfondant  (högra kakan) Och den familjen tyckte bäst om var den kladdiga, det var även denna som fick en kraftigare chokladsmak. Serverade tillsammans med vispad fluffig vaniljvisp!

 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *