.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert

HALLONKLADDKAKA & BUCKETLIST

Heeeej september! Du är lite efterlängtad! Jag älskar hösten som dröjer just nu och tillåter en att gå omkring i shorts och linne…

Men nu känns det som jag är klar med sommaren! Den har varit helt fantastisk och bjudit på så många härliga stunder som finns ingraverat i hjärtats anteckningsbok.

Trevligaste löparminnet är när vi testade att springa från Öregrund till Östhammar. Och när vi blev förälskade i en ny trail.

Sedan har det som vanligt varit mycket mat & bak, för att inte tala om grill!

Ser framemot den krispiga hösten med luft som är tunn och lättandats, de gulnade löven och de mer sällsynta vackra röda som ett efter ett dalar ner en solig oktoberdag eller när vindarna stormar och regnet piskar ner utanför hemmet där säsongens första brasa knastrar i kaminen.

I mitt huvud tar sig en massa olika listor form, ”to do list” och ”bucket lists”. Den där bucket list:en är lite större och mer på och väldigt många drömgrejer … Men det är väl därför den kallas för bucket list, inte den vanliga veckans, månadens eller årets ”att göra lista” utan man har hela livet på sig när man väl har sin bucket list…

Ni ska få se min en vacker dag! Men den kommer aldrig att bli färdigfylld för jag vill göra nya saker hela tiden. Även om man är inne i en fas i livet då tiden inte räcker till….

MEN, vi firar väl in s e p t e m b e r men en kladdig lite god kaka då?

Här kommer en variant på kladdkaka och denna gång blev det med trädgårdens hallon!

100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk citronsaft & rivet skal
2 dl vetemjöl
en näve färska hallon

Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, citronsaft & skal till en jämn smet.
Tillsätt mjölet och till sist det smälta smöret.
Häll i smörad och bröad form och droppa i hallonen och skjuts in i ugnen 175°C i ca 20-25 minuter.

150831_1 150831_2 150831_3 150831_4 150831_5Serverade med grädde och en snabbt kokad hallonsås (hallon och socker). 150831_8 150831_9

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *