.RECEPT & MAT,  dessert,  JULEN,  MAT & BAK

JULGODIS – hasselnötsmozart

Sista veckan innan jul är det dags för lite candy factory i hemmet!

Naturligtvis har vi tillverkat en gammal goding,  Rocky road.
Och så har jag moddat om vårt kära gamla recept från 1800-talet ;) Enligt vårt gamla recept (från 80-talet) hetter de “Mandelkastanjer”, somliga kallar de en version av “Mozart kulor”

Mandelkastanjer 2.0 – Anns hasselnötsmozart
Du behöver ca 250 g mandelmassa
ett halvt paket nougat
rostade sesam & mandelflarn ca 1 tsk
malda hasselnötter ca 2-3 msk
1 klick smör.
Smält choklad att doppa kulorna i.
Rör i hop mandelmassan, nougaten, smöret och nötter/frö/mandel till en fast deg.
141219_6 141219_7
141223_ 141223_2

Share Button
 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.